Geoblog.pl    dizzy    Podróże    INDONEZJA, CHINY, HONG KONG,: pazdz- listop. 2009 I&D    Kocia wyspa - Gili Trawangan
2009
lis

Kocia wyspa - Gili Trawangan

Indonezja
Indonezja, Gili Trawangan

Na Gili Trawangan jestesmy 4 dni.

Nie wiemy jak to sobie zorganizowali, ale zyja tutaj same koty, zero psow, co nam, posiadaczom kotka mainecoona bardzo odpowiada. Taka namiastka naszego kotka :)

Slonce w porownaniu do Bali prazy tutaj niemilosiernie.

2 dni jakos funkcjonujemy, ale kolejne 2 sa jeszcze bardziej upalne od tych pierwszych.

Nie do wiary, ze w Polsce teraz o 40 stopni zimiej..

Co ciekawe, rozmawiamy z mieszkancami, gdyz nad wyspa Lombok oddalona zaledwie o kilka kilometrow, ktora widzimy wciaz kotluja sie chmury, czesto jest tam od nich az ciemno. U nas na Gili piekne slonce, raz na jakis czas jakas biala chmurka i tyle.

Podobno tak jest zawsze. Na Lombok pada codziennie, a na Gili prawie nigdy. Ciekawostka, podobnie jest na Bali nad jedna czescia w okolicach wulkanow pada bardzo czesto, a nad pozostala tylko podczas pory deszczowej.

Wieczorami spotykamy sie ze Zbyszkiem i Marcinem.

Zbyszek mieszka 1,5 roku w Singapurze- studiuje tam strategie wojskowa. Zostal wyslany z uczelini w Londynie. Zwiedzil bardzo duzo miejsc takich jak Iran, Kazachstan, Gruzja oraz czesc Azji.

Marcin podrozowal po Malezji, przyjechal do Zbyszka do Singapuru i razem wyruszyli na Lombok do Kuty (chwalili, ze miejscowosc mega ladna, kilka pieknych zatok z ladnymi plazami, ale nam sie Lombok nie podoba, o czym pozniej), kiedy my przyjechalismy byli na Gili trzeci dzien.

Wieczorem zawsze jest co robic, mimo tego, ze nie jest to sezon. Codziennie glowna imprezka jest w innej czesci wyspy.

Irish Pub, Ruby's pub oraz reagge kazdego wieczora. Wszedzie male odleglosci do pokonania. Jakies 2 km maksymalnie droga wzdluz wybrzeza.

Kapela reagge jest niesamowita- kto widzial zespol kilkunastiisobowy? :)

Kiedy przyszlismy bylo ich osmiu, z czego polowa spiewa. Pozniej zrobilo sie ich 14tu :)

Zaprosili tez Indianina z Borneo- pan z dwoma warkoczami jak przystalo, sakiewka na szyji recznie robiona, na szyji wisior oraz duze pioro w rece. Mial potezny, hipnotyzujacy glos.

Mnostwo osob ruszylo do tanca.

Tak sobie leniuchujemy az 4 dni. Ta wyspa do tego stopnia rozleniwia, ze nawet zdjec nam sie za bardzo nie chce robic :)

Koniec tego! Na Gili Trawangan jestesmy 4 dni.

Slonce w porownaniu do Bali prazy tutaj niemilosiernie.

Nie do wiary, ze w Polsce teraz o 40 stopni zimiej..

Wieczorami spotykamy sie ze Zbyszkiem i Marcinem.

Kapela reagge jest niesamowita- kto widzial zespol kilkunastiisobowy? :)

Mnostwo osob ruszylo do tanca.

Koniec tego! Trzeba ruszac odkrywac co nowe i nieznane!

Cana
Cana - 2016-05-06 14:50
I gonna visit Trawangan again this autumn. When I was there last time I had so unusual feelings yeah.
Trawangan (later I will say how to go here) is the best place in Gili Islands. This is the biggest island.
If you wanna relax or have very active vacation, I recommend to visit Trawangan. To go here just visit
easygili. com and buy a ticket on speed boat. There is nice place for fishing and diving.
You can rent good bungalow for 100k, as u can see price is pretty nice. And if you
like cannabis or something like this, just go to any restaurant :D

dizzy

Iza i Darek
zwiedzili 11.5% świata (23 państwa)
Zasoby: 165 wpisów165 31 komentarzy31 1286 zdjęć1286 0 plików multimedialnych0

01.05.2013 - 03.05.2013